به گزارش خبرنگار مهر، نشست بررسی بازار چین و سلیقه مردم این کشور برای حضور بیشتر کالاهای ایرانی روز یکشنبه با حضور مسعود کمالی اردکانی رایزن سابق بازرگانی ایران در چین، سید جواد حسینی از ایرانیان ساکن در چین، علیرضا کشاورز قاسمی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین و جمعی از فعالان اقتصادی صادرکنده کالا به چین در محل اتاق بازرگانی قزوین برگزار شد.
مسعود کمالی اردکانی در این نشست با تشریح وضعیت تجاری در چین اظهارداشت: کشور چین با داشتن دومین اقتصاد جهان دومین شریک تجاری کشورمان محسوب می شود و با رویکرد جدید این کشور در امور بازرگانی و اقتصادی باید ما نیز برنامه مدونی برای حضور در این بازار داشته باشیم.
وی افزود: هر چند میزان تجارت با چین از 300 هزار دلار در سال 88 به بیش از هشت میلیون دلار در سال گذشته رسید و 20 برابر شد اما با وجود 150 میلیون نفر ثروتمند در این کشور و رغبت به خرید کالاهای خارجی می توانیم حضور پر رنگ تری در این بازار داشته باشیم.
کمالی اردکانی تصریح کرد: در چند سال گذشته با تعیین نقشه کار بستر خوبی برای تجارت بهتر با چین فراهم شده و با 30 اتاق بازرگانی و 100 اتحادیه تجاری و صنفی این کشور ارتباط مناسب برقرار شد تا اطلاعات لازم تجار ایرانی در اختیار آنها قرار گیرد.
وی بیان کرد: با اعتبارسنجی شرکت های معتبر چینی ضمن کاهش ریسک پذیری معاملات به تقویت مناسبات تجاری دو کشور کمک کردیم و این کار امروز نیز می تواند روند بهتری را طی کند.
این کارشناس اقتصادی یادآورشد: با پیگیری مستمر سفارتخانه چهار هزار قلم کالای وارداتی از چین تحت پوشش استاندارد قرار گرفت تا از ورود کالای نامرغوب جلوگیری شود و اگر امروز شاهد حضور برخی کالاهای نامرغوب هستیم بدلیل اهمال برخی واردکنندگان در خرید کالای ارزان و وارد کردن آن از طریق قاچاق است.
وی گفت: ثروتمندان چینی به دنبال کالاهای جدید خارجی هستند و این فرصت برای صادرکنندگان کالاهای مرغوب ایرانی می تواند زمینه صادرات بیشتر کالاهای کشورمان را به چین فراهم کند.
اردکانی اظهارداشت: فرش، خشکبار، گیاهان دارویی و محصولات کشاورزی از جمله موادی است که بازار خوبی در چین دارد اما نیازمند برنامه ریزی مناسب و بازاریابی برای حضور قویتر در این بازار بزرگ اقتصادی هستیم.
حضور در نمایشگاههای چین برای معرفی کالا
رایزن سابق ایران در چین بهترین راه معرفی کالاهای ایرانی را حضور در نمایشگاههای تخصصی اعلام کرد و افزود: برای اعتمادسازی لازم است با حضور در نمایشگاههای تخصصی کالای خود را از نزدیک عرضه کنیم تا تاجر چینی هم کالا را از نزدیک ببیند و هم با فروشنده ارتباط برقرار کند تا تجارت ممکن شود.
وی اضافه کرد: اقتصاد چین پیشرفته تر و جلوتر از جامعه آن است و با افزایش رفاه در این کشور به شدت مصرف کالاهای مختلف بالا رفته و ما نیز باید از این فرصت برای حضور بیشتر کالاهای مرغوب استفاده کنیم.
اردکانی گفت: سالانه بیش از 30 تا 50 نمایشگاه در استانهای مختلف چین برپا می شود که شناسایی سلیقه مشتری و فروش کالا با شرکت در نمایشگاهها محقق می شود.
این مسئول سابق سفارت ایران در چین یادآورشد: چین به دنبال حرفه ای کردن تجارت خود است و تجار قزوینی می توانند از این فرصت بخوبی بهره برداری کنند.
نظر شما